De oude schuur omgevormd tot beleefschuur en zo gered van verval.
De transformatie gebeurt binnen, het is de holle doos waarin alles zich afspeelt.
De open poort met terugspringend glas vormt een beschutte inkomsas, een gigantische vitrine. Winter en zomer, ze staan altijd open: een welkom-teken!
De oude poorten worden ‘wagenwijd’ opengezet en van beglazing voorzien. Van binnenuit omkaderen ze het landschap. Van buitenaf steken ze uit het gevelvlak en komen naar je toe.
De schrammen en putten in het hout getuigen van 200 jaar bedrijvigheid met hooikarren. Deze littekens zijn de charme en rijkdom van de schuur.
Eenvoudige open ruimte voor de verkoop van streekproducten. Een korte keten door de samenwerking met de lokale landbouwers.
Eenvoudige open ruimte voor de verkoop van streekproducten. Een korte keten door de samenwerking met de lokale landbouwers.
Oude balken behouden de oude pretentieloze charme van een stal.
Wat ooit een plek was van noeste, harde arbeid wordt een plek voor plezier en culinair genot.
De publiekshal is de foyer van de schuur en nodigt uit voor ontmoetingen.
De historische gelaagdheid wordt niet weggepoetst onder een laag pleister, maar blijft zichtbaar. De sporen uit het verleden hebben het gebouw een prachtige patine gegeven. De hakken en putten in het metselwerk getuigen van de bedrijvigheid en de arbeid van weleer.
De trap in geplooid bruut metaal, ter plaatse aan elkaar gelast.
plaatst een revolutionaire bodem/water-warmtepomp en haalt de krantenkoppen.
Ronny Moors & zoon.
Kan dienen voor evenementen, exposities, cursussen. De liftkoker is bekleed met spiegelglas en staat als een kameleon tussen de dakgebinten.
is vlakbij en maakt van deze plek een ideale uitstapplaats voor kajakkers.
Onder historische mestlagen stuiten gravers op een patattenkelder.
De schuur dateert van de 18de eeuw, samen met de bijgebouwen gekend als ‘Hof van Beieren’.
Straatstenen en overmaatse poorten herinneren ons aan de vroegere functie. Rudimentaire eenvoud van met hand gestapelde bakstenen, onversierd en zichtbaar.